PVDA pamflet over ontgoochelend CAO voorstel bij ArcelorMittal Gent (Sidmar) dat bovendien het Brugpensioen verder afbouwt.

Vandaag deelden we een pamflet uit aan de poorten van Sidmar. Ondanks de recordproductie voorziet dit voorstel in een loonstop, een vernieuwde groepsverzekering die volledig wordt betaald door het personeel. En in de feiten de afbouw van het Brugpensioen dat nog pas vanaf 60 jaar zal toegankelijk zijn. Er is dan ook veel misnoegdheid over. Aan de reacties aan de poorten te oordelen van zowel jongere als oudere werknemers zullen velen dit afkeuren. Er wordt gestemd via brieven die naar huis worden verstuurd. Telling op 25 februari. Ik ben benieuwd. Mijn pronostiek: afgekeurd!

Hier vind je de link naar het pamflet. Met dank aan de vele reacties en suggesties.
Opgelet: in de eindredactie – plaatsgebrek- is in het pamflet een stuk weggevallen  met verklaring van de technische afkortingen : SWT is voluit : “Stelsel van Werkloosheid met Toeslag”. Dat is de opvolger van wat vroeger “Brugpensioen” werd genoemd.
OCV betekent : “Ontslag Compensatie Vergoeding”. Dat is in het kader van de toenadering arbeiders-bedienden-statuut : het is een deel van je (langere) vooropzeg, dat eerst moet opgenomen worden, voordat je echt in”Brugpensioen” (SWT) kan stappen. De OCV wordt echter volledig … door de RVA  betaald, en niet door de patroon ! Je betaalt dus via de sociale zekerheid je eigen brugpensioen !

Elders op mijn blog vind je een artikel met meer uitleg over deze technische en moeilijke kwestie. Ik hoop dat dit wat duidelijkheid brengt, want niet gemakkelijk.

Hier de link:     https://dirkgoe.wordpress.com/2014/02/12/de-addertjes-onder-het-gras-bij-swt-de-opvolger-van-het-brugpensioen-bp-en-bij-de-ocv-ontslag-compensatie-vergoeding-in-kader-van-toenadering-arbeiders-bedienden/

Voor het pamflet: klik deze link:  PtSi20140213-CAOvoorstel

Alle reacties welkom.

The URI to TrackBack this entry is: https://dirkgoe.wordpress.com/2014/02/13/pvda-pamflet-over-cao-voorstel-bij-arcelormittal-gent-sidmar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Plaats een reactie